Υλικά:
- 1 κιλό σφολιάτα
- 750 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- λίγη κανέλα προαιρετικά
- 5 με 6 κλωναράκια μαϊντανό
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο νεράκι
για τη μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κιλό σφολιάτα
- 750 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- λίγη κανέλα προαιρετικά
- 5 με 6 κλωναράκια μαϊντανό
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο νεράκι
για τη μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- λίγο αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν τα φορμάκια (αλουμινένια ή μιας χρήσης) που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Έπειτα, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε λίγο νεράκι (1 ποτηράκι), το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη κανέλα και αφήνουμε τον κιμά μας να βράσει για λίγο.
- Έπειτα, λαδώνουμε τα φορμάκια μας και τοποθετούμε σε αυτά κομμάτια σφολιάτας ώστε να καλύπτουν όλην την επιφάνεια μέχρι πάνω.
- Προσθέτουμε μέσα στη σφολιάτα γέμιση και γεμίζουμε τα φορμάκια αφήνοντας 1-2 δάχτυλα κενό για να ρίξουμε στο τέλος τη μπεσαμέλ μας.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι χωρίς να έχουμε βάλει την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Αφού διαλυθεί καλά το αλεύρι ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που. Μόλις αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το αυγό. Ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μας πάνω στα φορμάκια ώστε να καλύπτει όλην την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
- Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έξω από το φούρνο και έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.