Υλικά:
- 1 κιλό γάλα αγελαδινό
- 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το γάλα καλά.
- Τοποθετούμε το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να είναι χλιαρό προς ζεστό.
- Δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι με ένα κουταλάκι σχηματίζοντας σταυρό καθώς το προσθέτουμε στο γάλα.
- Δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι με ένα κουταλάκι σχηματίζοντας σταυρό καθώς το προσθέτουμε στο γάλα.
- Σκεπάζουμε καλά το τάπερ με 2-3 πετσέτες ή ένα τραπεζομάντιλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-6 ώρες τουλάχιστον.
- Μετά βάζουμε το γιαούρτι στο ψυγείο να παγώσει και έπειτα το γιαούρτι μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Καλή σας επιτυχία!