Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 2 κιλά χοιρινό 
- 8 με 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- χυμό από 3 πορτοκάλια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, άσπρο πιπέρι
- ρίγανη


Εκτέλεση:

- Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε μία γάστρα.

- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα δαμάσκηνα ολόκληρα.

- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό.

- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.

- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι χοιρινό με λίγα δαμάσκηνα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με λίγο πουρέ πατάτας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ