- 2 κιλά χοιρινό
- 8 με 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- χυμό από 3 πορτοκάλια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, άσπρο πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε μία γάστρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα δαμάσκηνα ολόκληρα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι χοιρινό με λίγα δαμάσκηνα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με λίγο πουρέ πατάτας.

