Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 κιλό λαζάνια
- 300 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
- 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο ή άλλο τυρί που μας αρέσει
- 5 φέτες μπείκον ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγα φύλλα βασιλικού
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
- 1/4 της κούπας ζεστό νερό
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με κιμά!

θα χρειαστούμε για τον κιμά:

- 300 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- λίγη κανέλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

- Βράζουμε τα λαζάνια για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο λαδάκι.


- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον.

- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.

- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 3 λεπτά.

- Έπειτα, στρώνουμε τα λαζάνια σε ένα πυρέξ. Από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα ή τον κιμά και τα τριμμένα τυριά.

-  Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Αν χρησιμοποιήσουμε κιμά:


- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε σε λίγο λαδάκι το κρεμμύδι και τον κιμά να τα τσιγαρίσουμε λίγο. Κομματιάζουμε τον κιμά με μία ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κομμάτια.

- Κατόπιν, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό μαζί με αλάτι, πιπέρι και κανέλα και αφήνουμε να βράσει καλά.

- Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό και μείνει η σάλτσα, ο κιμάς είναι έτοιμος.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ