Συνταγές της Γιαγιάς



Μια διαφορετική χωριάτικη μακαρονάδα!

Υλικά:

- 1 πακέτο spaghetti ή τριβελάκι
- 4 με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 5 ντοματάκια ή 3 φρέσκες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό για τη σάλτσα
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 6 ελιές μαύρες κομμένες και χωρίς το κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- προαιρετικά λίγο μπούκοβο
- τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα



Εκτέλεση:

- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και μακαρόνια προηγούμενης μέρας.

- Πλένουμε τα ντοματάκια και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε κομμάτια. 

- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στα δύο.

- Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές  και τις ελιές και τα χτυπάμε για λίγο. Έπειτα, προσθέτουμε λίγο λίγο τα ντοματίνια και χτυπάμε κάθε φορά που προσθέτουμε μέχρι να δούμε ότι το μείγμα μας έγινε σαν χυλός. 


- Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ.

- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

- Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το μείγμα με τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις ελιές, το χυμό ντομάτας και το νερό.

- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 5-7 λεπτά περίπου.

- Προς το τέλος, προσθέτουμε ρίγανη πιπέρι και λίγο μπούκοβο αν θέλουμε και ανακατεύουμε.


- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ