Συνταγές της Γιαγιάς



Ετοιμάζουμε τη σφολιάτα μας σύμφωνα με τη συνταγή εδώ:


Υλικά για τη γέμιση:

- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 φέτες ζαμπόν 
- 3 φέτες κασέρι


(επιπλέον θα χρειαστούμε 1 αυγό χτυπημένο για να αλείψουμε το ρολό μας πριν το ψήσουμε)

Εκτέλεση για το ρολό:

- Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει καλά και κατόπιν αφαιρούμε όλα τα κόκαλα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

- Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το καρότο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να έχουμε μία ομοιόμορφη γέμιση.

- Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση και έχει ξεπαγώσει η σφολιάτα μας, στρώνουμε στη σφολιάτα μας πρώτα τις φέτες από το κασέρι και το ζαμπόν και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στις φέτες.

- Τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς της σφολιάτας. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο το ρολό μας.

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά περίπου.

- Αφού ψηθεί το ρολό μας και κρυώσει λίγο το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό "Στείλε τη συνταγή σου"


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ