Υλικά:
- 1 κιλό παντζάρια
- 2 μήλα
- 2 σκόρδα
- ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 στραγγιστό γιαούρτι (1 κιλού)
- 250 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Περνάμε τα παντζάρια και τα μήλα από τον τρίφτη και τα στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα 2 σκόρδα και τα προσθέτουμε στα παντζάρια και στα μήλα.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ορθογώνιο ή τετράγωνο βάζουμε μία στρώση από το μείγμα
και από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι που το έχουμε ανακατέψει με τα καρύδια.
και από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι που το έχουμε ανακατέψει με τα καρύδια.
- Την επόμενη ημέρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.