Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό παντζάρια
- 2 μήλα
- 2 σκόρδα
- ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 στραγγιστό γιαούρτι (1 κιλού)
- 250 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση:

- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

- Περνάμε τα παντζάρια και τα μήλα από τον τρίφτη και τα στραγγίζουμε.


- Ψιλοκόβουμε τα 2 σκόρδα και τα προσθέτουμε στα παντζάρια και στα μήλα.

- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

- Σε ένα μπολ ορθογώνιο ή τετράγωνο βάζουμε μία στρώση από το μείγμα
και από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι που το έχουμε ανακατέψει με τα καρύδια.




- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις για άλλη μία φορά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1 νύχτα.


- Την επόμενη ημέρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ