Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα τόνου (περίπου 250 γραμμάρια)
- ελιές μαύρες καθαρισμένες χωρίς τα κουκούτσια
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- χυμό ντομάτας 1 φλιτζάνι του τσαγιού αραιωμένο με λίγο νερό
- λίγη ζάχαρη
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Κατόπιν, τα βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Για τη σάλτσα μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε εκεί το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον τόνο και τις ελιές.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας που τον αραιώσαμε με λίγο νεράκι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει καλά.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή η μακαρονάδα μας και στολίζουμε το πιάτο με ένα κλωναράκι μαϊντανό.