Συνταγές της Γιαγιάς




Ένα υπέροχο συνοδευτικό για το γιορτινό μας τραπέζι!!

Υλικά:

- 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια νερό ή από το κρέας που έχουμε μαγειρέψει
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο




Εκτέλεση:


- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι για να τα τσιγαρίσουμε λίγο.

- Κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και τα 4 φλιτζάνια ζωμό ή νερό.

- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει καλά, ρίχνοντας το αλάτι, μέχρι να φύγει όλο το νερό.

- Προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και πριν κλείσουμε την κατσαρόλα τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

- Κατόπιν σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγο τα αλλαντικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (δεν βάζουμε πάρα πολύ).

- Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και μετά προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

- Αν θέλουμε βάζουμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το γκούντα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ