- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια νερό ή από το κρέας που έχουμε μαγειρέψει
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- 1 κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι για να τα τσιγαρίσουμε λίγο.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και τα 4 φλιτζάνια ζωμό ή νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει καλά, ρίχνοντας το αλάτι, μέχρι να φύγει όλο το νερό.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και πριν κλείσουμε την κατσαρόλα τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
- Κατόπιν σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγο τα αλλαντικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (δεν βάζουμε πάρα πολύ).
- Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και μετά προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αν θέλουμε βάζουμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το γκούντα.
- Κατόπιν σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγο τα αλλαντικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (δεν βάζουμε πάρα πολύ).
- Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και μετά προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αν θέλουμε βάζουμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το γκούντα.