Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 μεγάλο φιλέτο σολομού
- 5 με 6 μεγάλες πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από ένα λεμόνι
- λίγη μουστάρδα (στη μύτη 1 κουταλάκι του γλυκού) προαιρετικά


Εκτέλεση:

- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του σολομού ρίχνουμε τη ρίγανη, το τοποθετούμε σε ταψί με το δέρμα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά περίπου.

- Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τις πατάτες (τις αφήνουμε με τη φλούδα) σε στρόγγυλα κομμάτια τις τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη μουστάρδα προαιρετικά.

- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες μας.

- Μόλις ψηθούν και οι πατάτες μας ετοιμάζουμε το πιάτο μας με πατάτες και λίγο από το φιλέτο σολομού ρίχνοντας χυμό λεμόνι και επιπλέον ρίγανη αν θέλουμε.



Σολομός με Πατατοσαλάτα:

Η συνταγή για πατατοσαλάτα βρίσκεται εδώ:

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ