(για 10-12 κομμάτια)
- 1 πακέτο πτι-μπερ
- 100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 φλ. τσ. γάλα ή χυμό πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι λικέρ
- 2 κουτ. σουπ. ινδοκάρυδο για το μείγμα
- 100 γρ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
- 100 γρ. τρούφα χρωματιστή ή μαύρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Μέσα σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Ρίχνουμε το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που να στέκεται (Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή μπορούμε να ρίξουμε λίγο παξιμάδι για να απορροφήσει τα υγρά. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη).
- Βρέχουμε ελάχιστα τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη σε αυτά και πλάθουμε μπαλίτσες.
- Την κάθε μία μπαλίτσα τη βουτάμε μέσα στο ινδοκάρυδο και την τρούφα ενώ παράλληλα με το χέρι μας τις κυλάμε να πάει παντού ινδοκάρυδο και τρούφα.
- Μπορούμε να τα βουτήξουμε επίσης και σε πράσινο ινδοκάρυδο. Απλά χρωματίζουμε μια ποσότητα ινδοκάρυδου με λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Μπορούμε να τα βουτήξουμε επίσης και σε πράσινο ινδοκάρυδο. Απλά χρωματίζουμε μια ποσότητα ινδοκάρυδου με λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Βάζουμε στο ψυγείο τα τρουφάκια μας για να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 10'