(για 20 κομμάτια)
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού corn flakes ρυζιού
- 4 ή 5 λουκούμια τριαντάφυλλο ψιλοκομμένα
- αντί για λουκούμια μπορούμε να βάλουμε δαμάσκηνα ή βερίκοκα ή σύκα αποξηραμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα λουκούμια ή τα αποξηραμένα φρούτα μας. Μπορούμε να βάλουμε κάλλιστα και λουκούμια και δαμάσκηνα ή να φτιάξουμε δύο ειδών σοκολατάκια χωρίζοντας την κουβερτούρα σε 100 και 100 γραμμάρια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βούτυρο.
- - Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και δοκιμάζουμε με τα χείλια μας τη σοκολάτα. Πρέπει να είναι χλιαρή στα χείλια μας για να συνεχίσουμε τα σοκολατάκια μας.
- Προσθέτουμε τα λουκούμια ή τα αποξηραμένα φρούτα.
- - Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και δοκιμάζουμε με τα χείλια μας τη σοκολάτα. Πρέπει να είναι χλιαρή στα χείλια μας για να συνεχίσουμε τα σοκολατάκια μας.
- Προσθέτουμε τα λουκούμια ή τα αποξηραμένα φρούτα.
- Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν με 1 κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά κουταλιά και αφήνουμε το μείγμα πάνω σε δίσκο ή ταψάκι που έχει στρωμένη λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο τα σοκολατάκια να κρυώσουν για μισή με μία ώρα.
- Έπειτα τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Διατηρούνται τόσο στο ψυγείο όσο και εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.