Μια σαλάτα πολύ διαφορετική αλλά πολύ απλή!!
Υλικά:
- 1/4 από κουνουπίδι (τα κεφαλάκια θα μας χρειαστούν)
- μισό μικρό άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/4 από μαύρο λάχανο ψιλοκομμένο
- 4 καρότα μικρά
- 4 πιπεριές πράσινες
- αλάτι
-ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κουνουπίδι.
- Ψιλοκόβουμε με τον τρίφτη το άσπρο και το μαύρο λάχανο και κατόπιν κόβουμε τα καρότα και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και ψιλά.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ ή μια σαλατιέρα και τοποθετούμε πρώτα τις πιπεριές και τα καρότα (αφήνουμε 2-3 κομματάκια από το καθένα για να στολίσουμε την κορυφή).
- Ανακατεύουμε το άσπρο και το μαύρο λάχανο και τα τοποθετούμε και αυτά στη σαλάτα μας.
- Γύρω γύρω από το λάχανο και πάνω πάνω στο πιάτο κόβουμε κεφαλάκια από το κουνουπίδι και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο περιμετρικά του πιάτου.
- Στολίζουμε την κορυφή με τα 2-3 κομματάκια καρότου και πιπεριάς και τέλος ρίχνουμε αλάτι, λάδι, λεμόνι.