Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 1/2 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
- φλούδες από 15 μέτρια μανταρίνια
- 2 ξύλα κανέλας
- 600 γραμμάρια περίπου ζάχαρη 
- 2 μανταρίνια επιπλέον


Εκτέλεση:

-Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις φλούδες και το εσωτερικό από τα δύο επιπλέον μανταρίνια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.


- Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα βάζο του ενός κιλού.



- Καθαρίζουμε 2 μανταρίνια και τα βάζουμε μέσα στο βάζο.


-Βάζουμε τα ξύλα κανέλας, τη ζάχαρη και τέλος το τσίπουρο και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε το βάζο που και που για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει καλύτερα.



Κατόπιν, σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και λίγο βαμβάκι περνώντας το υγρό 2-3 φορές μέχρι να βγαίνει τελείως καθαρό στο μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε το λικέρ μας.



Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό "Στείλε τη συνταγή σου"




Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ