Υλικά:
- 1/2 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
- φλούδες από 15 μέτρια μανταρίνια
- 2 ξύλα κανέλας
- 600 γραμμάρια περίπου ζάχαρη
- 2 μανταρίνια επιπλέον
Εκτέλεση:
-Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις φλούδες και το εσωτερικό από τα δύο επιπλέον μανταρίνια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
- Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα βάζο του ενός κιλού.
- Καθαρίζουμε 2 μανταρίνια και τα βάζουμε μέσα στο βάζο.
-Βάζουμε τα ξύλα κανέλας, τη ζάχαρη και τέλος το τσίπουρο και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε το βάζο που και που για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει καλύτερα.
- Κατόπιν, σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και λίγο βαμβάκι περνώντας το υγρό 2-3 φορές μέχρι να βγαίνει τελείως καθαρό στο μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε το λικέρ μας.