Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες (κονσέρβα)
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
- λίγο κάρυ προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Βάζουμε να στραγγίσουν και τα φιλέτα ή τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τα φιλέτα μας.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
-Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να ψηθούν τα φιλέτα του κοτόπουλου.
-Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να πάρει μία βράση και τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και λίγο κάρυ αν θέλουμε.