Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 κούπες γάλα φρέσκο
- 4 κούπες αλεύρι περίπου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 βανίλιες
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει πηχτό.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγη λίγη από τη ζύμη μας.
- Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας και τις τοποθετούμε κατόπιν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με μέλι ή με ζάχαρη.