Υλικά:
- 1 βιτάμ
- 2 πακέτα πτι-μπερ
- λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
- 3 κουταλιές κακάο
- γλυκό του κουταλιού
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα ή κρέμα γάλακτος
για το στολισμό:
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα άσπρα σπασμένα στη μέση για αγκάθια
- 2 πορτοκαλί smarties για μάτια
- 1 κόκκινο smarties για στόμα
- λίγο ινδοκάρυδο
- 4 με 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βιτάμ το κακάο και την άχνη με το σύρμα.
- Κατόπιν σπάμε τα μπισκότα, τα βουτάμε στο γάλα και τα ρίχνουμε στη ζύμη μας.
- Στραγγίζουμε το γλυκό του κουταλιού που θα χρησιμοποιήσουμε και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να γίνει εύπλαστη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
- Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να γίνει εύπλαστη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα ή σε ένα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια πιατέλα, της δίνουμε σχήμα σκαντζόχοιρου με μυτερή άκρη και στο πίσω μέρος το πατάμε λίγο.
- Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την επόμενη μέρα θα τελειώσουμε το γλυκό μας.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε τον κορμό πάνω στην πιατέλα.
- Για την επικάλυψη σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μόλις λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια του σκαντζόχοιρου με την επικάλυψη σοκολάτας.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν τοποθετούμε τα αμύγδαλα σαν αγκάθια πάνω στο σκαντζόχοιρο. Δεν αφήνουμε πολλά κενά για να φαίνεται ομοιόμορφος.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγο ινδοκάρυδο και στάζουμε 4-5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το ινδοκάρυδο να γίνει πράσινο.
- Πασπαλίζουμε την πιατέλα με το πράσινο ινδοκάρυδο-χορταράκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει πριν το σερβίρουμε.