- 1 πακέτο spaghetti ή κοφτά μακαρόνια
- αλάτι
- ελαιόλαδο
για τον κιμά:
- 1/2 κιλό ανάμεικτο κιμά
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1/2 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- κανέλα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε τα μακαρόνια μέσα.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά (τον κιμά αφού τον έχουμε βάλει να στραγγίσει ).
- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 5' περίπου θα δούμε τον κιμά να έχει ασπρίσει. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσθέσουμε την ντομάτα και το νερό.
- Προσέχουμε το νερό που βάλαμε να καλύπτει ίσα ίσα τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι επιπλέον.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε και στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια με σάλτσα και κιμά και απολαμβάνουμε.