Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για τις κοτομπουκιές:

- 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
- παξιμάδι
- 2 αυγά χτυπημένα
- λάδι για τηγάνισμα 
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για το κριθαράκι:

- μισό πακέτο κριθαράκι
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας ή τριμμένη ντομάτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

για τις κοτομπουκιές:

- Παίρνουμε τις μπουκίτσες από το φιλέτο τις πλένουμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στο παξιμάδι.

- Έχουμε ήδη βάλει σε ένα τηγάνι το λάδι μας να κάψει. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας στο καυτό λάδι, που καλό είναι να είναι αρκετό και να σκεπάζει τις μισές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

- Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

για το κριθαράκι:

- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε λίγο το κριθαράκι.

- Προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλύπτεται το κριθαράκι ίσα-ίσα και το χυμό ντομάτας.

- Προσθέτουμε αλάτι.

- Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

- Στο τέλος αφού κλείσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ