- 500 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
για τη σως:
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι όχι πολύ γεμάτο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τα λουκάνικα σε κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι, κάρυ, σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.
- Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Μετά τη μισή ώρα τα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε τη σως.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σως και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και σερβίρουμε.
- Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τα λουκάνικα σε κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι, κάρυ, σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.
- Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Μετά τη μισή ώρα τα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε τη σως.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σως και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και σερβίρουμε.