Συνταγές της Γιαγιάς




Τη συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Δημήτρης Καρυπίδης..

Υλικά:

- 500 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

για τη σως:

- 2 με 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι όχι πολύ γεμάτο

Εκτέλεση:

- Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τα λουκάνικα σε κομμάτια.

- Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι, κάρυ, σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.

- Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Μετά τη μισή ώρα τα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε τη σως.

- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι.

- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σως και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

- Στο τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και σερβίρουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ