Υλικά:
- 2 κιλά χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- χυμό από 2 ώριμα ζουμερά πορτοκάλια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε μία γάστρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και αλείφουμε με μέλι το μπούτι. Αφήνουμε λίγο για το τέλος.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και αλείφουμε με μέλι το μπούτι. Αφήνουμε λίγο για το τέλος.
- Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στους 150 βαθμούς για 4-5 ώρες περίπου.