Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 2 κιλά χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- χυμό από 2 ώριμα ζουμερά πορτοκάλια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-  1/2 φλιτζάνι μέλι


Εκτέλεση:

- Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε μία γάστρα.

- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.


- Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και αλείφουμε με μέλι το μπούτι. Αφήνουμε λίγο για το τέλος.


- Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στους 150 βαθμούς για 4-5 ώρες περίπου.

- Προς το τέλος του ψησίματος, βγάζουμε από το φούρνο το μπούτι και το αλείφουμε με το μέλι που αφήσαμε στην άκρη.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ