Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για το παντεσπάνι:

- 5 αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 10 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο

επιπλέον:

- λίγο λικέρ
- 2 φακελάκια σαντιγί
- μαύρη και χρωματιστή τρούφα
- 7 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.


- Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα.


- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Τυλίγουμε το παντεσπάνι με μία πετσέτα σε ρολό και το αφήνουμε έτσι να κρυώσει τελείως για 3 ώρες τουλάχιστον.


- Κατόπιν, χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος (οι αναλογίες αναγράφονται πάνω στο πακέτο της σαντιγίς που θα χρησιμοποιήσουμε) και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Έπειτα, ανοίγουμε το παντεσπάνι το βγάζουμε από την πετσέτα, το ραντίζουμε με λίγο λικέρ και απλώνουμε μέσα τη σαντιγί.


- Τυλίγουμε σε κορμό και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί.



- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε σχεδιάκια πάνω στη σαντιγί. Στην κορυφή του κορμού κάνουμε με ένα κορνέ ότι σχεδιάκια θέλουμε και προσθέτουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα.



- Στολίζουμε την τούρτα μας με μαύρη και χρωματιστή τρούφα ενώ πάνω στα αποξηραμένα δαμάσκηνα ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.


- Στολίζουμε την πιατέλα με κοσκινισμένο κακάο και άχνη ζάχαρη.



Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό "Στείλε τη συνταγή σου"


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ