Συνταγές της Γιαγιάς


Η συνταγή είναι της φίλης Ξανθης Αντωνιάδου...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

- τα υλικά για ένα κλασσικό κέικ όποιο φτιάχνετε
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη με ελάχιστη ζάχαρη

για το γλάσο:

- 1 βανίλια υποβρύχιο



Εκτέλεση:

- Χτυπάμε τα υλικά για το κέικ στο μίξερ και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρόγγυλο και αντικολλητικό Νο 30.

- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

- Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο έξω από το φούρνο και κατόπιν ξεφορμάρουμε.

- Μόλις κρυώσει παίρνουμε τη βανίλια υποβρύχιο τη ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και την περιχύνουμε στο κέικ μας.

- Στολίζουμε όπως επιθυμούμε και γράφουμε τη χρονολογία είτε με σταφίδες είτε με αμύγδαλα.

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ