Η συνταγή είναι της φίλης Ξανθης Αντωνιάδου...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- τα υλικά για ένα κλασσικό κέικ όποιο φτιάχνετε
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη με ελάχιστη ζάχαρη
για το γλάσο:
- 1 βανίλια υποβρύχιο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα υλικά για το κέικ στο μίξερ και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρόγγυλο και αντικολλητικό Νο 30.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο έξω από το φούρνο και κατόπιν ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσει παίρνουμε τη βανίλια υποβρύχιο τη ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και την περιχύνουμε στο κέικ μας.
- Στολίζουμε όπως επιθυμούμε και γράφουμε τη χρονολογία είτε με σταφίδες είτε με αμύγδαλα.
Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!!