Υλικά:
- 250 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα
- 1/2 καυτερή πιπεριά
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 και 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί.
- Αφήνουμε να βράσει το μείγμα και μετά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό (2-3 κουταλιές της σούπας) και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σάλτσα μαζί με τη μουστάρδα στο μούλτι και τη χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Ταιριάζει πολύ με χοιρινό κρέας είτε με μπριζόλες είτε σε ολόκληρο μπουτάκι αλλά επίσης και με ψαρονέφρι.