Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 1 κοτόπουλο μεγάλο
- αλάτι. πιπέρι, ρίγανη
- προαιρετικά 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- βιτάμ
- λίγη μουστάρδα προαιρετικά

για τη γέμιση:

- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 300 γραμμάρια συκωτάκια κότας
- 1 ποτήρι ρύζι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- μαυροπίπερο, αλάτι
- 3 ή 4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:

- Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.

- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κάρυ αν θέλουμε στο κοτόπουλο και πάμε να ετοιμάσουμε τη γέμισή μας.

- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και μετά βάζουμε τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά.

- Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλάτι, μαυροπίπερο άνηθο και σκόρδο.

- Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση.

- Αλείφουμε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με βιτάμ και λίγη μουστάρδα προαιρετικά.

- Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο σκεύος όπου θα ψήσουμε το φαγητό.

- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς περίπου για 3 ώρες. 

- Αν θέλουμε συνοδεύουμε το κοτόπουλο με πατάτες φούρνου.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ