Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 10 πορτοκάλια 
- 1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο
- 2 ξυλάκια κανέλας
-600 γραμμάρια ζάχαρη



Εκτέλεση:

- Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

- Κόβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τις φλούδες τους προσέχοντας να μην έχουμε πάρει το άσπρο μέρος της φλούδας.

- Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο μαζί με την κανέλα. Καλύπτουμε με ζάχαρη περίπου μέχρι να μην φαίνονται οι φλούδες από τα πορτοκάλια.

- Προσθέτουμε τη βότκα ή το τσίπουρο και γεμίζουμε το βάζο. Αφήνουμε 2 δάχτυλα να έχει κενό από το καπάκι.

- Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο φωτεινό για 40 μέρες περίπου.

- Κάθε 4-5 μέρες ανακινούμε το βάζο για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει καλά.

- Μετά τις 40 μέρες στραγγίζουμε το περιεχόμενο του βάζου και με τη βοήθεια από λίγο βαμβάκι και τούλι περνάμε το υγρό 2-3 φορές μέχρι να βγαίνει καθαρό.

- Τέλος, αποθηκεύουμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ