Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τις φλούδες τους προσέχοντας να μην έχουμε πάρει το άσπρο μέρος της φλούδας.
- Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο μαζί με την κανέλα. Καλύπτουμε με ζάχαρη περίπου μέχρι να μην φαίνονται οι φλούδες από τα πορτοκάλια.
- Προσθέτουμε τη βότκα ή το τσίπουρο και γεμίζουμε το βάζο. Αφήνουμε 2 δάχτυλα να έχει κενό από το καπάκι.
- Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο φωτεινό για 40 μέρες περίπου.
- Κάθε 4-5 μέρες ανακινούμε το βάζο για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει καλά.
- Μετά τις 40 μέρες στραγγίζουμε το περιεχόμενο του βάζου και με τη βοήθεια από λίγο βαμβάκι και τούλι περνάμε το υγρό 2-3 φορές μέχρι να βγαίνει καθαρό.
- Τέλος, αποθηκεύουμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι.