Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι περίπου
- 8 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι , πιπέρι
- 1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 7 με 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- σουσάμι για το πασπάλισμα από πάνω και ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το σκόρδο στο μούλτι καλά και σε μία λεκάνη έχουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια
λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο λιωμένο και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα.
- Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν θα είναι αφράτη και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Αντίθετα, θα πρέπει να ξεκολλάει με πολύ μεγάλη ευκολία.
- Μόλις το πετύχουμε αυτό, προσθέτουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά.
- Πλάθουμε τα σκορδόψωμα όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω.
- Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και μόλις φουσκώσουν με ένα βρεγμένο πινέλο τα αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.