Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά:

- 1 κιλό αλεύρι περίπου
- 8 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι , πιπέρι
- 1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή 
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
- 7 με 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
- σουσάμι για το πασπάλισμα από πάνω και ελαιόλαδο 


Εκτέλεση:

- Λιώνουμε το σκόρδο στο μούλτι καλά και σε μία λεκάνη έχουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια 

λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο λιωμένο και τη μαγιά. 

- Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα. 

- Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν θα είναι αφράτη και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Αντίθετα, θα πρέπει να ξεκολλάει με πολύ μεγάλη ευκολία. 

- Μόλις το πετύχουμε αυτό, προσθέτουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά. 

- Πλάθουμε τα σκορδόψωμα όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω. 

- Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και μόλις φουσκώσουν με ένα βρεγμένο πινέλο τα αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου. 


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ