Συνταγές της Γιαγιάς




Μια εύκολη συνταγή για νοστιμότατα μπισκοτάκια που μπορούν να γίνουν όμορφα πτι-φουρ για τον καφέ μας...

Υλικά:

- 1 ποτήρι ρετσίνα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 250 γραμμάρια βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 φαρίνα απ ή αλεύρι όσο πάρει με 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- λίγο σουσάμι
- μαρμελάδα ροδάκινο, βερίκοκο ή φράουλα για το γέμισμα των πτι-φουρ

Εκτέλεση:

- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως.

- Προσθέτουμε τη ρετσίνα, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλεύρι και ζυμώνοντας.

- Μόλις η ζύμη μας γίνει αρκετά αφράτη και ξεκολλάει από τα χέρια μας με ευκολία είναι έτοιμη.

- Στρώνουμε σε ταψιά φούρνου λαδόκολλα (με αυτήν τη δόση βγαίνουν 4 ταψιά) και αρχίζουμε να φτιάχνουμε σχήματα με κουπ ατ (στρόγγυλα ή καρδούλες ή ορθογώνια).

- Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει έχοντας πάχος 1 εκ. και φτιάχνουμε τα σχεδιάκια.

- Βάζουμε τα κουλουράκια στο πρώτο ταψί που γεμίσαμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω.

- Αν θέλουμε σε μερικά ρίχνουμε λίγο σουσάμι.

- Συνεχίζουμε για να ψήσουμε και τα υπόλοιπα ταψιά.

- Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν παίρνουμε δύο δύο τα γεμίζουμε μέσα με μαρμελάδα και τα κάνουμε πτι-φουρ.

- Μπορούμε όμως να τα φάμε και σκέτα χωρίς μαρμελάδα, είναι πολύ νόστιμα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ