Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό
- 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες
- 3 με 4 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια προαιρετικά
- 6 με 7 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 πακέτο καλαμάρι κατεψυγμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

- Καθαρίζουμε τα κομμάτια από το καλαμάρι και τα πλένουμε.

- Τα αφήνουμε να στραγγίσουν ενώ κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.

- Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή πήλινο (αν θα το ψήσετε σε φούρνο ξυλόσομπας) πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και από πάνω το καλαμάρι.

- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας. 

- Προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας και ψήνουμε στο φούρνο σκεπάζοντας το φαγητό με αλουμινόχαρτο στους 150-180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ