Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 πακέτο μανιτάρια πλυμμένα και καθαρισμένα
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- χυμό λεμονιού
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 100 γραμμάρια σταφίδες
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- πιπέρι-αλάτι
- λίγο θυμάρι
- λίγη ρίγανη
- λίγη μέντα


Εκτέλεση:

1) Στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κατόπιν, τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο με το μαϊντανό  το δυόσμο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μέντα.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι.
2) Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά.
3) Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, κόβοντας περιμετρικά για να σχηματίσουμε όμοια στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο κάθε στρόγγυλο φύλλο και χρησιμοποιούμε τρία φύλλα για τη βάση κάθε πουγκιού.
4) Τοποθετούμε το μείγμα των μανιταριών στη μέση, κλείνουμε τα φύλλα και βουτυρώνουμε ξανά την εξωτερική τους πλευρά με ένα πινέλο. Ψήνουμε για 8'-10' μέχρι να ροδίσουν.

Και το ορεκτικό μας είναι έτοιμο να κοσμήσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!! Καλή Επιτυχία!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ