(για 15 κομμάτια)
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού περίπου φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 σφηνάκι λικέρ
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
για την επικάλυψη:
- 300 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα
- 300 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα
- λίγη τρούφα χρωματιστή
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το λικέρ, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και με τα χέρια μας ζυμώνουμε. Μπορεί να μην μας χρειαστεί όλος ο χυμός. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι πολύ υγρή. Προσέχουμε να πλάθεται.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το λικέρ, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και με τα χέρια μας ζυμώνουμε. Μπορεί να μην μας χρειαστεί όλος ο χυμός. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι πολύ υγρή. Προσέχουμε να πλάθεται.
- Αν είναι πολύ υγρή και δεν πλάθονται τα τρουφάκια, προσθέτουμε λίγο ινδοκάρυδο ακόμα ή λίγη φρυγανιά. Αντίθετα, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμη ή λίγο γάλα.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια με βρεγμένα χέρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Μετά τη 1 ώρα βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.
- Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στην κουβερτούρα και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
- Αφού παγώσουν καλά τα βάζουμε σε χαρτάκια και σερβίρουμε.
- Αφού παγώσουν καλά τα βάζουμε σε χαρτάκια και σερβίρουμε.