Συνταγές της Γιαγιάς



Δοκιμάστε αυτήν τη μακαρονάδα και νιώστε ευχάριστες εκπλήξεις στον ουρανίσκο σας..!!

Υλικά:

- 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
- αλάτι, λίγο ελαιόλαδο

 για τη σάλτσα:

- 1 με 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος (υπολογίστε ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάνε)
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πορτοκαλί πιπεριές
- ελάχιστη ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 1 πρέζα ρίγανη
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

- Μόλις βράσουν τα βάζουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν και στάζουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια. 


- Μέσα στο μούλτι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις πιπεριές.


- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη.

- Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας. 


- Κατόπιν τοποθετούμε τη σάλτσα μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις σε μέτρια φωτιά.

- Και έτσι, η σάλτσα μας είναι έτοιμη.


- Σερβίρουμε όσο είναι τα μακαρόνια ζεστά με αρκετή σάλτσα από πάνω και στολίζουμε το πιάτο μας με ένα κλωναράκι μαϊντανό. 


Εξαιτίας της ιδιαίτερης γεύσης που έχει η σάλτσα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στο γιορτινό σας τραπέζι!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ