Δοκιμάστε αυτήν τη μακαρονάδα και νιώστε ευχάριστες εκπλήξεις στον ουρανίσκο σας..!!
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
- αλάτι, λίγο ελαιόλαδο
για τη σάλτσα:
- 1 με 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος (υπολογίστε ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάνε)
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πορτοκαλί πιπεριές
- ελάχιστη ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 1 πρέζα ρίγανη
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Μόλις βράσουν τα βάζουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν και στάζουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
- Κατόπιν τοποθετούμε τη σάλτσα μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις σε μέτρια φωτιά.
- Και έτσι, η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
- Σερβίρουμε όσο είναι τα μακαρόνια ζεστά με αρκετή σάλτσα από πάνω και στολίζουμε το πιάτο μας με ένα κλωναράκι μαϊντανό.
Εξαιτίας της ιδιαίτερης γεύσης που έχει η σάλτσα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στο γιορτινό σας τραπέζι!!