Συνταγές της Γιαγιάς




Δείτε την συνταγή και στην εκπομπή του 
Mega "Παρεά στη κουζίνα"



Υλικά:

- 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
- 4 με 5 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κρέμα
- λίγο λευκό κρασί (1/3 από ένα ποτηράκι)
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- μπόλικο πιπέρι
- αλάτι
- αρκετή ρίγανη
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κλωναράκι μαϊντανό ή λίγη φρέσκια ρίγανη για το στόλισμα


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό.

- Όσο βράζουν τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το μπέικον ή το ζαμπόν (για πιο ελαφριά γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαλοπούλα βραστή).

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμυδάκι για μερικά λεπτά.

- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασάκι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. 

- Με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη,πιπέρι και αρκετή ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και να δέσει.

- Προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

- Στολίζουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό ή με φρέσκια ρίγανη.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ