Δείτε την συνταγή και στην εκπομπή του
Mega "Παρεά στη κουζίνα"
Υλικά:
Mega "Παρεά στη κουζίνα"
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
- 4 με 5 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κρέμα
- λίγο λευκό κρασί (1/3 από ένα ποτηράκι)
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- μπόλικο πιπέρι
- αλάτι
- αρκετή ρίγανη
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κλωναράκι μαϊντανό ή λίγη φρέσκια ρίγανη για το στόλισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό.
- Όσο βράζουν τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το μπέικον ή το ζαμπόν (για πιο ελαφριά γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαλοπούλα βραστή).
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμυδάκι για μερικά λεπτά.
- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασάκι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη,πιπέρι και αρκετή ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και να δέσει.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε.
- Στολίζουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό ή με φρέσκια ρίγανη.