Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 4 μπουτάκια ή φτερά ή στήθη κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για τη σάλτσα μουστάρδας:

- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο νεράκι
- 6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι όχι πολύ γεμάτο
- χυμό από 1/3 του λεμονιού
- λίγο κάρυ 

Εκτέλεση:

- Πλένουμε το κοτόπουλο και τοποθετούμε τα κομμάτια του σε ένα μικρό ταψάκι.

- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.

- Σε ένα ποτήρι χαμηλό βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.

- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο (Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από το φούρνο μας).


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ