Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κούπα φακή
- 1 κούπα φασόλια
- 1 κούπα ρεβίθια προαιρετικά
- 1 κόκκινο κρεμμυδάκι ή 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- ρίγανη
- ελιές 



Εκτέλεση:

- Βράζουμε τα όσπριά μας σε ξεχωριστά κατσαρολάκια.

- Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

- Τοποθετούμε τα όσπρια που θα χρησιμοποιήσουμε σε μία σαλατιέρα πρώτα τα φασόλια και τα ρεβίθια αν τα χρησιμοποιήσουμε τελικά και τέλος τη φακή. Ανακατεύουμε καλά.

- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το τοποθετούμε στη σαλατιέρα στην κορυφή της σαλάτας.

- Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη και τέλος γαρνίρουμε με ελιές.

- Αν δεν τη φάμε κατευθείαν μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ