Συνταγές της Γιαγιάς



Μία απλή αλλά πλούσια συνταγή για το μεσημεριανό μας!!

Υλικά:

- 1 πακέτο πέννες
- 3 πράσινες πιπεριές
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 3 πορτοκαλί πιπεριές
- 2 χούφτες μεγάλες καλαμπόκι
- 5 ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
- παξιμάδι
- 2 αυγά χτυπημένα
- λάδι για τηγάνισμα 
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

- Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι ετοιμάζουμε το καλαμπόκι, τις ελιές και τις σάλτσες.

- Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και στην κατσαρόλα που τις βράσαμε ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ελιές και το καλαμπόκι.

- Αφού τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση. Κατόπιν, ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας μέχρι να γίνει το χρώμα της σάλτσας ροζ.

- Αφήνουμε να βράσει καλά η σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι στο τρυπητό που έχουμε τις πέννες και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

- Ετοιμάζουμε τις κοτομπουκιές για το τηγάνισμα. Παίρνουμε τις μπουκίτσες από το φιλέτο ρίχνουμε αλάτι, λάδι, πιπέρι και ρίγανη και τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στο παξιμάδι.

- Έχουμε ήδη βάλει σε ένα τηγάνι το λάδι μας να κάψει. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας στο καυτό λάδι, που καλό είναι να είναι αρκετό και να σκεπάζει τις μισές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

- Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

- Τέλος, σερβίρουμε σε ένα πιάτο πέννες με αρκετή από τη ροζ σάλτσα που φτιάξαμε και 2-3 κοτομπουκιές στο κάθε πιάτο.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ