Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
-2 ποτήρια τριμμένο κολοκύθι
-1 ποτήρι φέτα τριμμένη
-1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια-προαιρετικά
- 1 αυγό
- δυόσμο
- πιπέρι
- αλάτι
- λίγη ρίγανη-προαιρετικά
- 1-2 ντομάτες στον τρίφτη
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε μια λεκάνη αλατίζουμε και ζουλάμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι την ντομάτα τη φέτα το αυγό και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε όχι πολύ.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο από το αλεύρι να αποκτήσουμε ένα χυλό που πέφτει βαρύς από το κουτάλι Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ τα υλικά μας για να γίνουν αφράτα.
- Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε μια βαθιά κατσαρολίτσα και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας.
- Οι κεφτέδες γίνονται αφράτοι και πολύ νόστιμοι!! Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί αν και δεν τραβάνε σχεδόν καθόλου λάδι.