- 5-6 φύλλα κρούστας
- 250 gr φέτα, τριμμένη με το πιρούνι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Λίγο λάδι για το ταψί
Εκτέλεση:
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με 1 κουταλιά λάδι.
-Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας.
-Σκορπίζουμε 3 κουταλιές τυρί κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου.
-Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Δεν το τυλίγουμε πολύ σφιχτά για να μη σπάσει.
-Διπλώνουμε την μια άκρη του ρολού και το στρίβουμε γύρω από αυτή μέχρι να γίνει σαν σαλιγκάρι. Την άλλη άκρη τη διπλώνουμε για να μην ανοίξει.
-Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί ή απλώνουμε μία λαδόκολλα.
-Βάζουμε το τυροπιτάκι στο ταψί και το πατάμε με το χέρι να γίνει επίπεδο. Ρίχνουμε πάνω του μερικές σταγόνες λάδι.
- Κάθε φύλλο θα γίνει και ένα τυροπιτάκι.
-Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.