Υλικά:
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
- μία πρέζα αλάτι
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
- μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τις πιπεριές είτε στο φούρνο μας είτε στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές από τη μαύρη πέτσα και από τους σπόρους. Τις πλένουμε λίγο.
- Βάζουμε μερικές σε ένα πιάτο προσθέτουμε ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να ψήσουμε παραπάνω πιπεριές και αφού τις καθαρίσουμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για να έχουμε για όλο το χειμώνα.
- Ψήνουμε τις πιπεριές είτε στο φούρνο μας είτε στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές από τη μαύρη πέτσα και από τους σπόρους. Τις πλένουμε λίγο.
- Βάζουμε μερικές σε ένα πιάτο προσθέτουμε ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να ψήσουμε παραπάνω πιπεριές και αφού τις καθαρίσουμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για να έχουμε για όλο το χειμώνα.