Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 8 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 5 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λίγο κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι μείγμα λαχανικών σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 8 κομματάκια αλουμινόχαρτο

για τον πουρέ:

- 5 πατάτες
- 5 καρότα
- 1 κούπα γάλα ζεστό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι

Εκτέλεση:

- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε σε αυτό τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και καρότα.

- Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά.

- Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο τα κομμάτια αλουμινόχαρτου και τοποθετούμε στο καθένα από ένα στήθος κοτόπουλου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

- Ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι κοτόπουλου λίγη σάλτσα και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά προσέχοντας να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο.

- Ψήνουμε είτε σε σχάρα σε φούρνο ξυλόσομπας είτε στον ηλεκτρικό μας φούρνο για 30' στους 180-200 βαθμούς.

- Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τον πουρέ. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά καλά.

- Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ευρύχωρο και τα πολτοποιούμε είτε με ένα πιρούνι είτε με το ειδικό εργαλείο.

- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα προσέχοντας να μην γίνει ο πουρές πολύ αραιός. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το γάλα.

- Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι ο πουρές μας να αποκτήσει βελούδινη υφή.

- Σερβίρουμε σε πιάτο ένα στήθος κοτόπουλου με λίγο πουρέ και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

- Έτοιμο το πιάτο μας για να γεμίσουμε το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι μας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ