Υλικά:
- 3 κιλά ροδάκινα (με το χνούδι)
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 2 λεμόνια
- 3 βάζα των 750 γραμμαρίων
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ροδάκινα σε λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών να κάτσουν για 15'.
- Τοποθετούμε τα ροδάκινα στα βάζα αφού έχουμε βάλει λίγο νεράκι στον πάτο.
- Γεμίζουμε το κάθε βάζο με τα ροδάκινα και τα πατάμε ενώ ρίχνουμε και ζάχαρη ίδια ποσότητα σε κάθε βάζο. Τέλος ρίχνουμε νερό μέχρι να γεμίσουν τα βάζα μας.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα βάζα και με νερό που θα φτάνει μέχρι τη μέση των βάζων και παραπάνω τα βράζουμε για 20'.
- Αφού βράσουν τοποθετούμε τα βάζα αναποδογυρισμένα σε μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για να τα αποθηκεύσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.