Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 4 ψάρια (μπακαλιαράκια κατά προτίμηση)
- 4 πατάτες
- 3 καρότα
- 4 κλωναράκια σέλινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι

για το αυγολέμονο:

- 1 αυγό
- 1 λεμόνι στυμμένο


Εκτέλεση:

- Βράζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα. Αφού βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

- Στο ζουμί από τα βρασμένα ψάρια θα βράσουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και τα καρότα το ίδιο και τα ρίχνουμε για να βράσουν και να μαλακώσουν.

- Μόλις μαλακώσουν αρκετά καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κεφάλια και τα κόκκαλα και τα βάζουμε μέσα στην σούπα μας σε κομμάτια.

- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σέλινο και αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμα σε σιγανή φωτιά πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας.

- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτουμε λίγο- λίγο από το ζουμί της σούπας μας και ανακατεύουμε.

- Ρίχνουμε το ποτήρι με το αυγολέμονο και το ζουμί στη σούπα ανακατεύοντας. Η ψαρόσουπα μας είναι έτοιμη.  


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ