Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά ή κοφτά
- 2 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
για τη μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- λίγο αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν τα βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τσιγαρίζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε λίγο.
- Προσθέτουμε στον κιμά το χυμό ντομάτας, το νερό, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του είναι έτοιμος.
- Στη γάστρα που θα ψήσουμε το παστίτσιο μας βουτυρώνουμε τον πάτο της και έπειτα ρίχνουμε μία στρώση μακαρόνια.
- Πάνω από τα μακαρόνια ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω του τα υπόλοιπα μακαρόνια.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι χωρίς να έχουμε βάλει την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Αφού διαλυθεί καλά το αλεύρι ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που. Μόλις αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το αυγό. Ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στο φαγητό μας και προσέχουμε να πάει παντού και να μην αφήσουμε κενά.
- Ψήνουμε το παστίτσιο μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά περίπου.