Υλικά:
- 5 σνίτσελ χοιρινά ή κοτόπουλου
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- παξιμάδι και λάδι για το τηγάνισμα
- 7 πατάτες μέτριες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 2 κουταλάκια κέτσαπ
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- χυμό από ένα λεμόνι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα σνίτσελ για το τηγάνι αφού τα πλένουμε τα στραγγίσουμε και ρίξουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε και το γάλα μέσα στο αυγό και ανακατεύουμε. Δίπλα στο αυγό βάζουμε ένα πιάτο με το παξιμάδι.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ στο αυγό και κατόπιν στο παξιμάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
- Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
- Τις τοποθετούμε στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε. Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού τη μουστάρδα με την κέτσαπ και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο στο ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45' περίπου.
- Σερβίρουμε στο πιάτο ένα σνίτσελ και λίγες πατατούλες και είμαστε έτοιμοι να το προσφέρουμε.