Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και αφαιρούμε το σκληρό άσπρο κοτσάνι. Κόβουμε τα ακτινίδια σε μικρά κομματάκια.
- Τοποθετούμε τα ακτινίδια σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να βράσει καλά η μαρμελάδα μας ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
- Αφαιρούμε σκληρά κομματάκια που τυχόν να έμειναν από τα ακτινίδια και με το ειδικό εργαλείο λιώνουμε τα κομματάκια ακτινίδιου που δεν έλιωσαν ακόμα.
- Αφήνουμε να σιγοβράζει η μαρμελάδα μας και ανακατεύουμε τακτικά για να μην μας κολλήσει.
- Μόλις πήξει αρκετά και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. (Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη παίρνουμε λίγο με ένα κουταλάκι και τη βάζουμε σε ένα μικρό πιατάκι. Αν όταν κρυώσει στέκεται τότε είναι έτοιμη)
- Ανακατεύουμε λίγο να πάρει το άρωμα η μαρμελάδα και στη συνέχεια αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βάζα αφού κρυώσει λίγο.
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και αφαιρούμε το σκληρό άσπρο κοτσάνι. Κόβουμε τα ακτινίδια σε μικρά κομματάκια.
- Τοποθετούμε τα ακτινίδια σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να βράσει καλά η μαρμελάδα μας ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
- Αφήνουμε να σιγοβράζει η μαρμελάδα μας και ανακατεύουμε τακτικά για να μην μας κολλήσει.
- Μόλις πήξει αρκετά και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. (Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη παίρνουμε λίγο με ένα κουταλάκι και τη βάζουμε σε ένα μικρό πιατάκι. Αν όταν κρυώσει στέκεται τότε είναι έτοιμη)
- Ανακατεύουμε λίγο να πάρει το άρωμα η μαρμελάδα και στη συνέχεια αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βάζα αφού κρυώσει λίγο.