Υλικά:
- 1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 και 1/2 λεμόνια
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και το μέσα μέρος από το καρπούζι. Ύστερα το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό μαζί με τα στυμμένα λεμόνια. Πρέπει να είναι βυθισμένα ολόκληρα μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε εκεί για 2 ώρες.
- Τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς νερό) για να λιώσει η ζάχαρη.
- Βράζουμε για 15'-20'. Παράλληλα ξαφρίζουμε.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά μέσα στην κατσαρόλα. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.