Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

για τον κιμά:

- 700 γραμμάρια ανάμεικτο κιμά
- 2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από το μούλτι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 φέτες ψωμάκι βρεγμένο
- 1 αυγό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι, ρίγανη
- 2 κουταλιές γάλα
- λίγο ξύδι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- λάδι για το τηγάνισμα


για τη σάλτσα:

- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- πιπέρι, ρίγανη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


- Ζυμώνουμε τα υλικά μας για τα κεφτεδάκια και βάζουμε το λάδι μας να κάψει σε ένα τηγάνι.

- Πλάθουμε τους κεφτέδες και στη συνέχεια στους αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.

- Τους βγάζουμε από το λάδι και τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

για τη σάλτσα:

- Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

- Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας μέχρι να δέσει.

- Προς το τέλος, προσθέτουμε λίγο αλατάκι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και βουτάμε σε αυτήν τα κεφτεδάκια μας.

- Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή με ρύζι ή με πουρέ ή και σκέτους σαν μεζεδάκια.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ