Υλικά:
- 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 3 μέτριες πατάτες χοντοκομμένες
- 3 μικρά καρότα κομμένα σε φετούλες
- προαιρετικά λίγο καλαμόκι κατεψυγμένο
- προαιρετικά λίγο καλαμόκι κατεψυγμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο ή μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον αρακά και τις πατάτες για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε 2 ποτήρι νερό, τα καρότα, το χυμό ντομάτας και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του και να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.