Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:
(για τον κιμά)

- 1/2 κιλό κιμά
- 4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι

επιπλέον:

- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 3 καρότα
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό επιπλέον προαιρετικά
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι

για το αυγολέμονο:

- 2 αυγά
- χυμό από ένα λεμόνι 



Εκτέλεση:

- Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά όλα μαζί και βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.

- Μόλις βράσει το νερό κάνουμε μπαλάκια τον κιμά και τα προσθέτουμε στο νερό που βράζει μαζί με λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τον μαϊντανό αν επιθυμούμε παραπάνω.

- Μόλις βράσει ο κιμάς ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. 

- Αφού είναι έτοιμο το ρύζι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

- Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο ζωμό από τη σούπα μας. 

- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό από τη σούπα. Προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.

- Και τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε ζεστά.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ