Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2 κρόκοι αυγού
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
Εκτέλεση:
-Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους των αυγών.
-Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώστε το μείγμα να γίνει λείο.
-Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνουμε λάδι πολύ σιγά μέχρι να τελειώσει η ποσότητα στο φλιτζάνι.
-Ρίχνουμε σταγόνες ξύδι ενδιάμεσα.
-Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ανακατεύουμε καλά και η μαγιονέζα είναι έτοιμη